Despre

28 octombrie 2010 · 0:22

Visând la o helicicultură profitabilă

Cine sunt?

De profesie inginer proiectant, am locuit până acum 15 ani în Timişoara, când brusc viaţa mi s-a schimbat şi m-am mutat cu toată familia în satul Borlovenii Vechi din jud.Caraş Severin.

Aici la Borloveni am avut la început un magazin, apoi o firmă de amenajări clădiri, apoi am fost profesoară de limba engleză la liceul din Bozovici şi în 2005 am înfiinţat o fermă de creştere a melcilor din specia Helix Pomatia şi în paralel m-am ocupat de consultanţă în întocmirea documentaţiilor pentru obţinerea de fonduri nerambursabile pentru ferme de melci şi de consultanţă şi supraveghere tehnică la lucrări de execuţie a drumurilor forestiere, toate derulate prin programul Sapard.

Ce m-a determinat să înfiinţez o fermă de melci? Mulţimea de melci din grădina casei, care creşteau liber şi în voie, spre bucuria vecinilor care îi culegeau pentru câte o salată de melci ca în Banat.

După ce am înfiinţat ferma, am prins drag de aceste animale sfioase, cuminţi şi liniştite şi în ferma de melci găseam seara adevărate momente de relaxare. Pasiunea mea pentru melci l-a determinat pe fiul meu Dan să-mi sugereze să îmi deschid un blog şi aşa a apărut în decembrie 2007 blogul melcilor.

Primii care au comentat pe blog mi s-au adresat cu “stimate domn” şi din amuzament am rămas incognito, alias Admin, şi acum după 3 ani am hotărât să mă devoalez. Deci nu sunt un stimat domn aşa cum mulţi au crezut ci sunt o “stimată doamnă” pe nume Gina Ştefancu.

In decursul timpului prin acest blog al melcilor câţiva pasionaţi ca şi mine de viaţa melcilor ne-am constituit întrun grup de crescători de melci şi acum doi am iniţiat un simpozion de helicicultură în staţiunea Băile Herculane, când grupul a primit şi un nume: AS-PO, adică crescători de melci din specia Aspersa şi Pomatia. Anul trecut simpozionul s-a ţinut la Praid.

Pasiunea şi interesul pentru helicicultură m-a făcut să vizitez o serie de ferme de melci din ţară, să particip de 3 ori la conferinţa anuală de creştere a melcilor de la Cherasco – Italia, să particip la Festivalul melcului de la Golaeşti, jud.Iaşi, sa vizitez o fermă de melci din Franţa şi o alta din Bulgaria.

Sunt o fire visătoare, optimistă, perseverentă, calmă, paşnică si pe cât posibil evit conflictele. Am răbdare cu orişicine si răspund cu plăcere la toate întrebările legate de creşterea melcilor, fie pe blog, fie pe e-mail, fie telefonic: 0740028606.

Dorinţa mea cea mai mare este ca şi în România helicicultura sa devină o afacere profitabilă.

Blogul melcilor se doreşte a fi un blog specializat, orientat în principal pe hobby-ul meu: creşterea melcilor, completat uneori cu informaţii, observatii şi păreri personale despre evenimente şi ştiri cotidiene, avînd în felul acesta şi un caracter de blog tip mozaic.

Am ales bloggingul pentru că este o modalitate simplă şi la îndemână de a-mi expune opiniile şi de a face schimb de opinii şi informaţii cu cei interesaţi de acelaşi domeniu – creşterea melcilor şi nu numai.

Prin comentariile la posturile scrise îmi doresc o cât mai bună şi lungă colaborare cu cititorii mei.