O mega-fermă de creştere a melcilor

Subiecte:
3 martie 2014 · 19:16 · cresterea melcilor

Iniţiativa aparţine omului de afaceri Nikolaos Chlepas. “Dorim să facem cea mai mare ferma de melci din Europa”, susţine investitorul.

O firmă din Capitală vrea să pună bazele în judeţul Iaşi celei mai mari ferme de creştere a melcilor din Europa. Nikolaos Chlepas, un investitor grec a început de anul trecut afacerea cu melci în comuna Tătăruşi, ferma având în prezent 10 hectare. Ambiţiile acestuia sunt însă mult mai mari. Chlepas vrea să extindă ferma pe o suprafaţă de 100 de hectare, iar investiţia îl va costa 5 milioane de euro. “Dorim să facem cea mai mare ferma de melci din Europa. Momentan suntem în faza de proiect. În prezent, se lucrează la amenajarea spaţiului, la însămânţarea terenului. Peste o lună vom popula ferma cu melci. Momentan, cea mai mare fermă de melci din lume este în Grecia. Aceasta are 80 de hectare”, a declarat investitorul grec pentru “Ziarul de Iaşi”. Nikolaos Chlepas s-a făcut cunoscut prin investiţiile sale în fabricile de mobilă Neoset, dar şi prin mai multe proiecte imobiliare în Capitală. De asemenea, Chlepas a fost acţionar majoritar la echipele de baschet feminim Olimpia şi Rapid Bucureşti.

Informaţie preluată de la Ziarul de Iaşi

10 Raspunsuri Comenteaza #

 1. Birven

  Depinde de specia de melc . Daca ferma va fi populata cu aspersa se va alege de un gust amar, iar pomatia nu are loc habitat in zona.
  Cu stima,
  Birven

 2. APOSTOL

  BRAVOOOOOOOOOOOOOOO……SUCCES!!!

 3. melcilor.ro

  Au mai încercat şi doi italieni să crească melci în zona Moldovei şi după 7 ani au renunţat. Firma Fereikos din Grecia, care îl consiliază pe grecul din România, probabil că nu cunoaşte condiţiile atmosferice de aici, care nu sunt de loc prielnice pentru melcul din specia Aspersa, mai ales că specialiştii lor sunt adepţii metodei Cherasco-Italia, care s-a dovedit a nu fi viabilă pentru România.

 4. mihai-craiova

  daca le da eugen reproducatori i-a aranjat!

 5. melcilor.ro

  Mă îndoiesc că dispune cineva în România de 7200 kg de melci reproducători ca să populeze acea fermă.

 6. Necsuleu Stefan

  Cred ca este o gluma!
  Sunt foarte curios????????

 7. Necsuleu Stefan

  Vin cu o propunere avantajoasa,sa plantati GOJI.
  Avantaje multiple .
  In primul rand nu-i atata munca, productie din primul an.
  Curiosii pot suna la 0757382299.

 8. nica dragos

  Daca merge pe ideea de reproducere in spatiu inchis, nu vad probleme. Mai ales ca apare un invetitor potent. In plus este si varianta folosirii var. Maxima, eventual a celei cu carne alba. Pret mai mci putin, dar compenseaza la calitate. Daca are si o semiprocesare isi scoate bani linistit, parerea mea.

 9. melcilor.ro

  Merge pe metoda Cherasco, cu melc Aspersa Muller. La care din cei 1000 de fermieri a functionat?

 10. nica dragos

  In cazul asta… R.I.P., e moarta din start.


Lasa un comentariu #