Un meniu sănătos, dar şi apetisant

Subiecte:
11 decembrie 2013 · 19:43 · cresterea melcilor

Te-a anunţat doctorul că ai un nivel ridicat de colesterol? Ei bine, în acest caz a venit vremea să îţi schimbi stilul de viaţă şi dieta. Ce ar fi să introduci în meniul săptămânal cel puţin două porţii de preparate pe bază de melci. De ce? pentru că melcul este o proteină pură, un organism format practic dintr-un muşchi, proteină de care corpul nostru are nevoie pentru reconstrucţia ţesuturilor şi susţinerea sistemului imunitar.

Studiile au arătat că melcii, hrănindu-se în principal cu plante, carnea lor este foarte curată şi cu un conţinut scăzut de grăsimi saturate (cele răspunzătoare de creşterea nivelului de colesterol din organism). Carnea de melc este o sursă bună de magneziu, fosfor si potasiu. Surpriza o constitue cele aproximativ 200 mg de Omega 3, la 100 g de carne de melc şi în Italia carnea de melc este promovată drept cea mai sănătoasa carne, cu condiţia ca si modul de hrănire a melcilor de crescătorie să fie cel natural, cu vegetaţie.

Cu un meniu sănătos şi apetisant pe bază de melci şi ciuperci, din crescătoria proprie, aşa l-a primit ieri Birven pe Alin, aflat în vizită la Odorhei.

1 Raspuns Comenteaza #

  1. Birven

    Este de mentionat ca tocanita este preparata cu aspersa minima iar melcul pane cu pomatia.
    Seara buna va doresc.
    Cu respect,
    Birven


Lasa un comentariu #