Ghici cine m-a vizitat săptămâna trecută?

Subiecte:
5 iunie 2013 · 17:12 · cresterea melcilor

Helicicultura din România aflându-se, în momentul de faţă, pe partea descendentă a curbei lui Gauss, anul acesta nu am mai organizat nici un simpozion. Totuşi prieteniile legate rămân şi măcar o dată pe an încercăm să ne întâlnim chiar în grup mai restrâns. Aşa că săptămâna trecută am avut deosebita plăcere să primesc vizita lui Birven şi a lui Alin Sandu, la mine, la Borloveni.

Câteva imagini din timpul vizitei.

După cum se poate observa, nu a lipsit faimoasa tocăniţă de melci cu ciuperci, preparată cu mult “suflet” de Birven.

Ne-am retras apoi la o discuţie în gradina cu melci.

Câteva imagini din zona de hobby:

9 Raspunsuri Comenteaza #

 1. birven

  Din grupul AS-PO au mai ramas Admin si Birven.S-a alaturat Alin si astfel s-a format AS-PO Trio.Nu stiu daca sunteti de acord cu aceasta redenumire.
  Cu stima,
  Birven

 2. Glenda F. Callahan

  Unii fermieri francezi, care nu au beciuri sau pivniţe utilizează pentru hibernare caroserii izoterme scoase din circulaţie. 10 kg de melci, introduşi în săculeţe şi apoi puşi în lădiţe din lemn ocupă un spaţiu cu un volum de 0,03 mc şi în funcţie de asta se poate calcula volumul minim necesar pentru hibernarea melcilor în funcţie de cantitatea de melci care se va depozita.

 3. alin

  buna ziua,
  multumesc doamei Gina si domnului Birven pentru primirea facuta si sfaturile oferite. Legat de noua denumire a grupului, domnule Birven as fi foarte bucuros sa pot face si eu parte din AS-PO, chiar daca am observat ca acest grup se destrama incet, incet.

  zi buna,
  alin.

 4. birven

  Din parte mea sunteti bine venit in grupul AS=PO. Admin ?
  Spor la treaba la sfarsit de saptamana !
  Cu stima,
  Birven

 5. melcilor.ro

  Eşti binevenit în minigrupul nostru. Iar legat de destrămarea grupului pot să spun că helicicultura presupune ştiinţă, experienţă, timp, pasiune şi dăruire. Creşterea melcilor nu se poate face nici după ureche, nici prin telecomandă, nici doar în weekend şi nici în ideea unui câştig rapid şi facil.

 6. birven

  Stie cineva cum se numeste ” Pomul care face melci ?” Peste noapte au aparut melcii in pom !
  Cu respect
  Birven

 7. melcilor.ro

  Probabil “pomelc”!

 8. birven

  Ramane “Pomelc ” sau redenumim ?
  Astept reactiile dvs. !
  O zi buna va doresc,
  Birven

 9. Birven

  IN ATENTIA CRESCATORILOR DE MELCI DIN ROMANIA

  Incepand cu anul 2014, SC EGAN PROD SRL Fantanele intentioneaza sa achizitioneze melci din specia Helix Aspersa Maxima, fapt pentru care prin intermediul meu doreste sa afle cati fermieri vor sa participe la acest proiect in vederea convocarii unei intalniri in luna septembrie a.c.
  Cu stima,
  Birven


Lasa un comentariu #