O altă modalitate de pregătire a melcilor înainte de prepararea mâncărurilor

19 aprilie 2013 · 13:46 · cresterea melcilor

Bună ziua la toţi consumatorii de melci.

Referitor la spălatul melcilor si pregătirea cărnii pentru prepararea mâncărurilor, trebuie să avem multă răbdare şi să lucrăm calm şi cu mult drag. Această carne este foarte bună şi are multe calităţi, pe care le întâlnim la foarte puţine vieţuitoare, pe care le folosim în hrana noastră. Atenţie băieti! nu ştiu dacă ştiţi, dar această delicioasă carne are şi efect afrodisiac. Am văzut pe blog că mulţi ştiu deja cum se pregăteşte (spală) carnea de melc. In primul rând vă apucaţi de spălat melcii după 6-7 zile de postire a melcului, perioadă în care melcul va elimina din viscere toate reziduurile rezultate în urma hrănirii. A doua fază este spălarea melcilor cu multă apă sub presiune, până când mucusul dispare cam 60%. Apoi lăsaţi melcii în apă cu sare timp de o oră, (apa rece). Urmează altă spălare şi mai serioasă, abia acum apar cele mai multe mucozităţi. Se spală până când nu mai apare spumă. Urmează opărirea: apa trebuie sa fie sărăţică (o jumătate de lingură la litru) şi se lasă să se tempereze timp de o oră. Apoi cu o furculiţa cu doi dinţi întorşi se extrage carnea din cochilie şi se separă partea de viscere cu mâna, iar carnea se aşază într-o altă cratiţă. Atenţie băieţi! nu aruncaţi ceea ce este important pentru voi şi anume partea care este vizibilă ca o spiră. După această operaţie, urmează altă spălare în mai multe ape şi punerea la fiert la foc mic de la început şi până la sfârşit. Se schimbă 3-4 ape la fiert. In ultima apă puneţi foi de dafin, cimbru, un ardei iute roşu uscat şi o ceapă medie la 70-80 de melci. Lăsaţi la temperat şi din acest moment aveţi o carne de consum extra, fără nici o problemă, nu mai are mucozităţi si nici ceva dubios, este o carne specială şi gustoasă. Puteti găti: tocăniţe, sarmale, chifteluţe, rasol, ardei umpluţi si orice doriţi, la fel ca din orice altă carne. VA DORESC POFTĂ BUNĂ!

Articol scris de David Irimia

PS D-l Olaru a solicitat adresa mea de e-mail :irimia_david@yahoo.com si tel.0747264066.

3 Raspunsuri Comenteaza #

 1. Georgiana

  Nu prea inteleg cum se separa partea de viscere. Eu cand am gatit am taiat cu totul partea mai neagra (inclusiv cea de forma spiralata) si am aruncat-o, dar ma gandesc ca poate mai este ceva ce poate fi mancat, altfel ramane asa de putin dupa o jumatate de zi de munca de curatare… M-am uitat si pe youtube la multe video-uri. In unele melcii sunt preparati cu tot cu viscere sau poate nu am priceput eu bine. Se pot manca si asa?
  Am vazut si un video mai clar, care spune sa indepartezi viscerele, (https://www.youtube.com/watch?v=kACEDW2jET0) dar in final in castron nu arata de loc ca la mine, numai talpa deschisa la culoare. M-as bucura daca ati putea sa-mi dati cateva lamuriri suplimentare.

 2. melcilor.ro

  Exact partea aceea neagra se taie si se da la o parte pentru melcii de la noi din natura. Melcii din specia Aspersa, din zona mediteraneana, daca sunt purgati 10 zile se pot consuma integral. Daca nu sunt bine purgati au gust amarui.

 3. Alex

  In ce ii depozitez pana se curata ? Pot sa ii las la frigider?


Lasa un comentariu #