Analiza economică a unei ferme de melci

Subiecte:
14 septembrie 2012 · 20:36 · cresterea melcilor

Ai 6 ţarcuri de melci, costuri cât pentru 10, scoţi melci doar de pe 3 ţarcuri, alergi bezmetic zilnic printre ele, mai aduci personal pentru alte 5, falimentezi şi dai vina pe NATURĂ.

by Admin şi Birven

14 Raspunsuri Comenteaza #

 1. Zsolt

  Pe sistem nu putem da vina:)

 2. birven

  Am procesat un kg de helix aspersa minima ,rezultatul fiind urmatoarul:
  111 buc.melci vii, purgati = 1 kg melci pentru procesat
  111 buc.melci vii procesati = 280 grame carne de melc gata de servit la masa.
  Randament 28 % carne de melc din cantitatea de 1 kg melci vii.
  Astept reactiile dvs.
  Cu stima,
  Birven

 3. marcel

  de unde esti da-mi un semn

 4. Marcel

  Buna
  Pana la urma este rentabila af cu melci? am primit acuma recent o oferta de crestere a melcilor din italia, inst,Cuneo. La urma urmei am inteles ca este o teapa( din trecut). Nu inteleg care era problema, neadaptarea la clima sau ce? Personal mi-a fost recomandat de catre inst,Cuneo de a incepe cu 100/200mp pt a vedea cum se adapteaza, si numai cu proba, analiza de sol de unde va fi facuta ferma, proba fiind analizata in italia, la Cuneo. Va rog frumos care stiti informatii daca este teapa sau nu. Eu locuesc in italia sunt foarte aproape de ei.
  Multumesc si mult succes cu melcii cei care mai aveti ferme.

 5. birven

  Tel.0745562220
  Birven

 6. Marcel

  Salve,
  Azi am primit toata doc, de la institutul int,Cuneo Italy, am analizat totul pas cu pas nu este atat de usor cum pare sau cum cred multi. trebuie si teorie dar mai important este practica si experienta ,dar cum un incepator nu o are si este normal, ajungi repede la faliment. am ajuns la concluzia dupa ce am studiat destul de mult ca,mercatul cu melci este foarte cerut, cel putin aici in Italia eu cunosc foarte multi care ar dori sa achizitioneze melci la 3,5-4 Euro dar au nevoie de certificate de provenienta ,deci daca sunt de la o ferma certificata, apoi calitatea melcilor x greutatea. daca va pot ajuta cu ceva o fac cu placere anul viitor o sa incerc si eu dar cu mult mai putini melci decat altii. Pe 300-500mp sa vad daca se adapteaza la MM, de unde sunt eu. tragand o linie ferma de melci ar fi foarte rentabila daca s-ar uni mai multi tip asociatie ai putea discuta pretul pe piata intrnationala este parerea mea. in prezent afacerea cu melci este rentabila pt altii tip ex,ti-i, cumpar eu cu 1,5 Euro si-i dau in Italia 3,5-4 Euro. tipul accesta de afacere este rentabila pt mine de ex, nu pentru cine creste. e multa ,multa munca fata de cum scrie-n carti,mult succes la toti si respect pt,cine a reusit in aceasta afacere.

 7. Marcel

  Apropo de documentatia din Italia costa 25-30 Euro, este buna dar, parerea mea este ca ar fi mai de folos, pentru altcineva care cunoaste despre melci, ar avea mult mai mare avantaj, numai cu documantatia ai 80% sanse la faliment.

 8. melcilor.ro

  Sper că aţi primit ediţia din 2011 a cărţii de helicicultură a prof.Avagnina. Este mult îmbunătăţită faţă de ediţiile anterioare. Cartea conţine toate elementele necesare pentru buna reuşită a unei ferme de melci din Italia în zone unde nu sunt iarna temperaturi de -28*C şi vara +40*C. Este foarte important de a respecta cu stricteţe calendarul lucrarilor, menţionat începând de la pagina 73, altfel poate fi un fiasco. Zona Ravenna, unde scrieţi pe Facebook că locuiţi, cred că ar fi potivită pentru o fermă de melci, sau v-aţi mutat lângă Cuneo?
  Clima din România este însă total diferită de cea din Italia şi acel calendar nu se poate respecta aici întrutotul. Primăvara începe la noi cel puţin cu 15 zile mai târziu, ceea ce conduce la o semănare şi o creştere a vegetaţie mult întârziată. Melcul are cea mai rapidă creştere în perioada aprilie-iunie, ori la noi se pierde o lună din acest interval, ceea ce înseamnă că puietul din anul precedent va deveni matur în plină vară, când începând canicula, puietul ajuns aproape matur, are toate şansele să se deshidrateze şi să moară. Rata de mortalitate la melcii adulţi din fermele noastre este extrem de ridicată in prima decadă a lunii august.

 9. melcilor.ro

  Din păcate fermele de melci de la noi nu au produs mai mult de 400-500 kg de melci pe an, ori la 1,5 Euro/kg nu îţi scoţi nici măcar cheltuielile de transport. Fără 4 Euro/kg nu se merită să te gândeşti să înfiinţezi o fermă de creştere a melcilor pentru că munceşti degeaba. Cheltuielile de transport de aici în Itlia sunt cam de 1,5 Euro/kg.

 10. birven

  Toata stima tuturor colegiilor de breasla !
  Am impresia ca anul 2012 nu v-a adus bucurie si satisfactie in ceea ce priveste productia de melci.Adevarul este ca vara secetoasa a diminuat productia la aspersa minima.Pomatia a aratat ca este melcul nostru si tine mai mult la noi decat minima.Am avut o productie buna,am vandut toata productia la pret destul de bun.Trebuie retinut faptul ca piata cere calitate superioara si nicidecum melc de prost gust.
  Astept reactiile lui Admin,Laurentiu,Alin,Eugen,Mihaela,Adriana,Zsolt,Mircea,Sergiu,Dana etc.etc.
  Cu respect,
  Birven

 11. Birven

  Buna ziua,
  Nimeni nu are nimic de spus despre rezultatele obtinute in cursul acestui an ?
  Mi se pare ciudat ca toti melcarii sunt multumiti de rezultatul obtinut !
  Cu respect,
  Birven

 12. melcilor.ro

  Atât de mulţumiţi că rând pe rând, au cam renunţat la ferme.

 13. Zsolt

  Buna seara. Din pacate graba de sfarsit de an, nu prea imi permite sa stau pe net. Cu permisiunea dumneavoastra, o sa va detaliez Duminica cam, ce si cum s-a intamplat in acest an.
  O seara placuta,
  Cu stima,Zsolt

 14. birven

  Buna dimineata tuturor ,
  Din pacate in ultima perioada de timp Blogul melcilor nu este accesat de actualii sau fostii membri ai grupului AS-PO si nici de ceilalti helicicultori.Aceasta concluzie personala rezulta din discutiile avute cu Admin ,ceea ce rezulta si din comentariile scrise postate pe blog.
  Cunosc fermieri din tara care au infiintat ferme de melci in anii 2012 si 2013 in zona Clujului, Brasovului, Brailei pe care ii rog sa ne impartaseasca bucuriile si necazurile legate de cresterea melcilor.
  Va doresc o zi buna.
  Cu stima,
  Birven


Lasa un comentariu #