Târgul Fiera Fredda

Subiecte:
16 decembrie 2011 · 8:34 · cresterea melcilor

Târgul Fiera Fredda din oraşul italian Borgo San Dalmazzo a fost iniţiat în anul 1569 de către prinţul Emanuel Filiberto de Savoia şi se ţine în fiecare an în perioada 2-5 decembrie.

Târgul sărbătoreşte una din cele mai celebre şi gustoase specii de melci, Helix Pomatia Alpina, o varietate de melc tipic Alpilor Maritimi, care a devenit in timp simbolul orasului.

Târgul care ţine o săptămână este însoţit de o gamă largă de evenimente colaterale, cum ar fi concerte, spectacole, expoziţii şi, mai presus de toate, degustări şi un festival culinar având ca protagonist melcul.

Aşteptat cu nerăbdare de gurmanzi, târgul este o ocazie de a gusta melci preparaţi în zeci de feluri conform cu rafinata cultură gastronomică locală.

11 Raspunsuri Comenteaza #

 1. birven

  Melci, melci si iarasi melci. Aparent este interesant. Din cauze obiective nu am ajuns la acest eveniment. Ramane de vazut in anul 2013,” Fara ghinion”
  Cu stima,
  Birven

 2. Nuti

  Am melci pomatia operculati 2500kg. Ma poate ajuta cineva sa-i vand.

  Telf 0722565556

 3. emilia

  Cu ce e mai special acest melc Alpina fata de H Pomatia traditional de la noi?
  Oricum este o chestie f interesanta, uite asa mai aflam si noi lucruri pe care nu le stiam.

 4. mihai-craiova

  sa inteleg ca 2012 se anunta prea aglomerat ca sa vizitati italia?

 5. birven

  Astept sa mearga altii inaintea mea si sa-mi dea unda verde pentru 2013. Pentru anul viitor am prevazut inca o operatie si asa ca ramane cum am stabilit. Aceasta nu impiedica intalnirea din anul viitor. Aveti dreptul la vot d-le Mihai-craiova.
  Cu respect,
  Birven

 6. Birven

  DORESC SI UREZ SARBATORI FERICITE TUTUROR SI IN SPECIAL MEMBRILOR DIN GRUPUL AS-PO. SA NU UITATI CA SI PREPARATELE DIN CARNE DE MELC FAC PARTE DIN GASTRONOMIA MESEI DE CRACIUN, FAPT PENTRU CARE IMPREUNA CU PREPARATELE NOASTRE TRADITIONALE POATE FI SERVITA SI TOCANITA ” SEBELIN ”
  ASADAR STIMATI COLEGI, SPOR LA GATIT IAR DUPA SARBATORI AM PUTEA EVALUA FELUL CUM A DECURS OPTIUNEA.
  CU DRAG,
  Birven

 7. Birven

  Nici o urare din partea nimanui ? Din acest punct de vedere ” ESTE “mare saracie pe blog !!!

 8. Galfi Zsolt

  Craciun fericit si La multi ani!!!!

 9. Impresii de la târgul de melci - Blogul Melcilor

  [...] numărul de accesări ale articolelor de pe blog se pare că articolul Târgul Fiera Freda a prezentat un interes destul de mare, aşa că voi reveni asupra evenimentului cu mai multe poze [...]

 10. nastasiu ana

  am vazut aici in grecia o specie de melci care se hranesc cu ciupercile care cresc pe lemnul de plop ,stie cineva daca la noi in tara este aceasta specie si unde poti gasi aceasta specie?

 11. melcilor.ro

  In principiu toate speciile de melci tereştri se hrănesc şi cu ciuperci. Trimite eventual o poză pe adresa de e-mail ca să ne edificăm despre ce specie este vorba şi apoi vom încerca să-ţi dăm un răspuns competent.


Lasa un comentariu #