Reuniune internaţională de helicicultură

Subiecte:
12 septembrie 2011 · 11:22 · cresterea melcilor

In perioada 17 – 18 – 19 septembrie 2011 va avea loc la Cherasco – Italia cea de-a 40-a Conferinţă Internaţională de Helicultură. Va fi cea de-a treia mea participare la acest tip de întrunire. Prima mea participare a fost în 2006, când împreună cu câţiva entuziaşti: Sergiu, Dragoş, Eugen şi Adrian am plecat la drum convinşi că helicicultura va deveni o afacere de succes în România. Fiind o trupă veselă, drumul nostru la Cherasco s-a transformat întro veritabilă şi plăcută excursie. Mai întâi am vizitat Veneţia în zori de zi, iar după amiază am vizitat şi Monte Carlo.

Conferinţa mi s-a părut interesantă, am aflat lucruri noi şi ne-a întors plini de speranţe în reuşita noastră. In anul următor am participat alături de dl.Atilla de la firma PROHELIX din Timişoara, cu care aveam strânse legături de colaborare pe programul SAPARD, an în care firma respectivă a fost premiată la această întrunire cu distincţia Melcul de Aur pentru contribuţia adusă la infiinţarea a peste 150 de ferme de creştere a melcilor în România.

Pe vremea aceea totul părea frumos, dar nu ştiu de ce între timp helicicultura din România a dat faliment. Din cei 5 entuziaşti am rămas pe poziţie eu, Sergiu şi Eugen. După 6 ani de experimente şi eşecuri în aplicarea diferitelor tehnologii de creştere a melcilor, în sfârşit am ajuns la un rezultat.

Următorul pas ar fi marketingul produselor noastre. Este ceea ce intenţionez să fac în continuare şi ca prim pas va fi participarea mea, de anul acesta la întrunirea de la Cherasco. Aveţi sugestii, mă sprijină cineva cu sfaturi, cu idei? Aştept cât mai multe comentarii. Miercuri, 14 septembrie, voi zbura spre Milano dis de dimineaţă.

2 Raspunsuri Comenteaza #

  1. Galfi Zsolt

    As merge si eu, dar nu este posibil acest lucru pentru mine acum :( .

  2. mihai-craiova

    succes! pt mine insa cred ca e prea tarziu….


Lasa un comentariu #