O alternativă la creşterea melcilor

Subiecte: ,
1 septembrie 2011 · 6:37 · cresterea melcilor

Săptămâna trecută am fost în concediu la Viena şi printre alte lucruri interesante am vizitat şi Galeria Fluturilor sau Schmetterlinghaus. In timp ce vedeam minunaţia de fluturi care zburau liber în jurul nostru, m-am gândit ca dacă treaba cu creşterea melcilor nu mai merge, o alternativă ar fi creşterea fluturilor, mai ales că acum este în mare vogă aruncarea fluturilor la nunţi.

Imaginile le-am preluat de la fiul meu, Dan, care a reuşit să surprindă fluturii mult mai bine decât mine.

8 Raspunsuri Comenteaza #

 1. emilia

  Foarte frumoase pozele iar ideea cu cresterea fluturilor n-ar fi rea deloc .Mie imi plac f mult si viermii de matase ,poate fi si asta o alternativa?

 2. Adrian Toader-Williams

  Bun gasit la toata lumea. Draga Gina, cativa ani la rand, incetul cu incetul mi s-au urcat melcii la cap. Apoi fiind zona nevertrebatelor, interesul “m-a scormonit pe dedesubt in zona râmelor (pescarii se dau in vant dupa ele) excelente producatore de humus, bogate in proteina…. Imagineaza-ti acum sa ma pun pe “fluturi”. Oricat de frumosi ar fi (excelente pozele) cred ca ar fi mai profitabil sa cresc ceva gandaci care miros urat, ar fi o moda pentru divorturi. Las pe altii cu nuntile, eu o sa caut ceva gandaci Negri Puturosi sa hibridizez in “Gandacum divorteum” si fac o ferma “Podoabe a la Moni si Irinel”. Ceva idei? Propuneri colaborare ? Eu sunt convins ca melcii raman ca drept oportunitate excelenta in productia de proteina animala. Ferma trebuie amenajata sa ofere conditii optime in timpul extremelor climatice. Hibernarea in camere de frig combinat cu aspersoare pe vara sa scada temperatura si apoi un efort coordonat in achizitionare sau productie de nutret specializat, apoi marketing … ar oferi activitatii cresterii melcilor un plus si in Romania.

 3. admin

  Totul este OK, doar că la capitolul marketing stăm puţin mai prost.

 4. Galfi Zsolt

  Foarte frumosi sunt fluturii, bine ati revenit acasa, sper ca v-ati simtit excelent in concediu!
  Cu stima
  Zsolt

 5. Galfi Zsolt

  ideea este una interesanta, dar nicidecum functionabila. Iti dai seama Mihai, ca daca sera este mutata cu 1,5m mai in adancime, asta inseamna mai nimic. Frigul vine de sus, si nu de jos, si fiind o sera din folie normala, nu are ce sa retina cele -30 grade C iarna. Este interesant la prima vedere, dar vreau sa-i vad pe prietenii mei galbeni, in ianuarie, cum lucreaza ei in serele lor in tricouri. Desigur este doar opinia mea.
  Cu stima
  Zsolt

 6. maria

  Buna Admin,

  vreau neaparat sa iau legatura cu tine telefonic.Din pacate nu mai nr. de telefon!

  Maria

 7. melcilor.ro

  0740028606, 0735503600


Lasa un comentariu #