Polul frigului s-a mutat la Borloveni

Subiecte: ,
6 februarie 2011 · 11:10 · cresterea melcilor

Nu ştiu ce a făcut Birven, dar a alungat frigul din Harghita şi l-a trimis în Caraş Severin. Astă noapte temperatura cea mai scăzută din ţară s-a înregistrat la Borloveni: -12*C, tocmai când speram să se mai încălzească. După 3 săptămâni de ger cumplit, cu care nu prea suntem obişnuiţi aici în Valea Almăjului, fiind considerată o zonă cu climă cu influenţe mediteraniene, mi-a îngheţat şi “sufletul”, nu numai ţevile de apă. Am consumat lemne cât pentru o iarnă întreagă. Cu focul făcut în teracotă şi un radiator nu am reuşit să am o temperatură mai mare de 17*C în casă. Casa este veche de 200 de ani, ci ziduri din piatră, acoperite de tatăl meu cu o placă de beton, neizolată termic. În consecinţă nu am apă şi nu am căldură. Am vrut să trăiesc întrun mediu natural şi în iarna asta trăiesc ca strămoşii mei: aduc apă de la fântână şi mă spăl la lighean.

In beci la melci temperatura a scăzut la +1*C. Nu am decât un radiator pe care îl ţin în casă.

11 Raspunsuri Comenteaza #

 1. birven

  In Valea Nicoului Alb temperatura a crescut la + 6 gr.C iar in solar este de + 12 gr.C. A sosit timpul cand pamantul poate fi pregatit si insamantat pentru puiet. Diferenta de temperatura este foarte mare, dar in situatia in care solarul era gata facut si la Borlovenii Vechi aveati in el intre + 1 – + 3 gr.C.
  Asadar am comandat vreme buna si pentru banateni, insa nu stiu daca comanda va fi onorata asa cum dorim cu totii.
  Va doresc vreme buna si spor la treaba.
  Cu respect,
  Birven

 2. sergiu tm

  Cu soare si vreme buna de pe pârtii m-am intors si eu la Timisoara. Doar vreo 3 sacose, dar sper sa fie suficiente. Dupa cele citite in acest articol, m-am hotarat sa trimit o sacosa la Borloveni, cu prima cursa.
  Sergiu tm

 3. admin

  Bine te-ai întors de pe pârtiile Austriei.

 4. Galfi Zsolt

  Saptamana aceasta o sa avem vreme buna, asadar cei care se plictisesc acasa, se pot apuca de treburi prin ferma. Din pacate vremea buna tine doar pana la sfarsitul saptamanii, cand vine iarasi frigul.
  Spor la treaba la toata lumea.
  Zsolt

 5. sergiu tm

  Bine v-am regasit.

 6. Muresan Vlad

  Buna ziua,

  As dori sa incep sa incep si eu o afacere.Pentru inceput pe o suprafata de aproximativ de 1500 mp.As dori niste informatii mai amanuntite daca se poate sa ma ajute cineva : cum obtin autoriizatiile, de la cine pot cumpara materialele necesare,cum obtin finantare nerambursabila,la cine pot da melcii si mai multe informatii de genul. Va multumes si astept un ajutor de la cineva daca se poate.

 7. Galfi Zsolt

  Muresan Vlad, cel mai important lucru este sa citesti cam tot se scrie pe acest bog despre melci si cresterea lor, va fii cam 3-4 ore.
  Este gratuit!
  Repet, este gatuit! Cine se angajeaza sa citeasca si sa respecte niste reguli simple, are sansa sa aiba succes in helicicultura.
  Daca ai citit si ai intebari, sunt fermieri, care te vor ajuta sa-ti pornesti afecerea si nu te sfii, aici vei gasi raspunsuri!
  Tot ceea ce cerem este seriozitate si promitem ca vei reusi unde multi altii au esuat.
  Cred ca toti membri AS-PO sunt de acord cu mine:)
  Toate cele bune va doresc (sper sa incepem anul cu gustarea carnatilor de la dl. Biro)!
  Cu stima
  Zsolt

 8. birven

  De acord.
  Cu stima,
  Birven

 9. deaconescu vasile

  vand plasa helitex pentru 2000metri patrati,adica 8 straturi,putin folosita la pret de criza,500lei noi 100 metri liniari,adica un strat.

 10. mihai-craiova

  ninge la craiova ca-n povesti!

 11. Birsan Eugen

  Ne pare rau dar cred ca acesta nu este pretul de criza,pret de criza se incadreaza undeva la 250 lei-100 metri liniari,succes !


Lasa un comentariu #