Sfaturi de la Birven

Subiecte:
4 decembrie 2010 · 23:11 · cresterea melcilor

Cred ca grupul AS-PO a pregatit terenul pentru inceperea sezonului din anul viitor !!! Ba sau Da ?
Iată, in cursul zilei de ieri, după ce am bătut coasa si am ascutit-o bine, am reusit să curăţ o suprafata de 600 mp de resturi vegetale. Este de retinut faptul ca planta ” Laptica “preluata de la Eugen s-a smuls foarte bine si astfel cotorul uscat din radacina a ars in asa fel incât la focul acesteia am fript o bucata de slana de porc iar mirosul acesteia s-a simtit si in sat, situat la 200 metri de ferma.
Dupa ce am gatat ingredientul cholesterolului si s-a stins focul, am trasat locul unde se va monta o sera pe suport din lemn, acoperit cu polietiliena (100 mp). Maine daca vremea va permite voi monta suportul din lemn pentru sera, pamantul din sera se va ingrasa cu compost de grajd si apoi va fi intors manual.
Iata cateva aspecte legate de activitatea fermierului in asa zisul ” timp mort “. Nu este timp de pierdut !
Prin acest articol doresc sa sensibilizez membrii AS-PO, pe cei care pana in prezent nu au reusit sa pregateasca terenul, bineinteles se poate lucra doar daca umiditatea permite.
Sa nu uitati sa curatati santurile in si din jurul fermei. Este un lucru importat inaintea caderii zapezii.
Va doresc un sfarsit de saptamana plin de lucru la ferma si apoi sa vina “Mosul Nicolae “cu sacul plin de bani.
La Multi Ani, pentru cei care sunt botezati pe nume Nicolae.
Succes tuturor.
Birven

3 Raspunsuri Comenteaza #

  1. maria costinm

    Buna seara, am si eu o ferma de melci pe care am abandonat-o. M-as apuca din nou de treaba, dar imi lipsesc multe informatii. Ma puteti ajuta? Va multumesc . Maria

  2. Birven

    Stimata doamna,

    Daca aveti timp si rabdare, veti avea posibilitatea de documenatre si conformare in domeniu. Pe acest blog sunt abordate foarte multe aspecte ( diferite ) legate de metoda folosita de fermier, specia de melc din ferma, etapele pentru pregatirea terenului, hrana, recoltarea, calibrarea si valorificarea productiei.
    Se pune un accent deosebit pe calitatea productiei.
    Nu stiu ce va intereseaza in special ? Daca cunoasteti metoda Teliu e bine si daca ati lucrat efectiv in ferma cu mult mai bine.
    Cu stima,
    Birven

  3. Pelnaş Ion-Marec

    Permiteţi-mi să VĂ SALUT!
    În urma cu 4 ani de zile am înfiinţat o fermă de melci pe o suprafaţa de 1/2 ha. Ferma am populat-o doar cu melci din zonă. Peste două ierni au rezistat fără să iau o măsură de protecţie. Am posibilităţi de extindere, dar nu sunt deloc motivat.
    Ştiu că există piaţa de desfacere, dar la nişte preţuri de nimic. Apelul şi rugămintea mea este:
    - dacă există piaţa de desfacere, atunci binevenită ar fi adresa de contact.
    Poziţionare geografică:
    Dealurile Almăjului, altitudinea 500 m, (sudul extrem al Banatului)
    Adresa:
    Satul Bigăr, comuna Berzasca,jud.Caraş-Severin, 327 026


Lasa un comentariu #