Cum hiberneză melcii mei anul acesta

Subiecte:
11 decembrie 2010 · 7:47 · cresterea melcilor

Birven ne întreba ce facem acum că a venit iarna. Pentru că am reuşit să adun melcii şi să-i pun la hibernare în beci, acum mă ocup de tăiatul lemnelor, că astă vară nu am avut timp. Ce mai fac altceva, mă ocup şi de montarea întro cameră a unei instalaţii de încălzire electrică prin pardosea. Detalii şi poze după PIF. Bineînţeles că toate astea în calitate de supervisor.

Am mai făcut astăzi şi nişte poze cu felul în care am pus anul acesta melcii la hibernare. Deocamdată stau bine, la o umiditate de 60% şi temperaturaă de +7*C, dar până la primăvară mai este mult.

La cererea lui Birven am completat postul cu o poză în detaliu a cuştilor pentru melci.

Custi pentru melci

Am deschis capacul de la cuşti ca să se convingă Birven că nu am ascuns broaşte înăuntru.

11 Raspunsuri Comenteaza #

 1. birven

  Nu se cunoaste continutul custiilor.Fotografia de orientare arata ca presupusii melci sunt hibernati in custi confectionate anume pentru aceasta operatiune.
  Oare ce se ascunde in cusca ? Daca este posibil si fotografii de detaliu ?
  Va multumesc.Cu stima,
  Birven

 2. Admin

  Cine are ochi de cunoscător poate să-şi dea seama că în acele “cuşti” sunt melci Aspersa Muller. Cuştile au fost confecţionate de al meu soţ, Lucian, special pentru depozitarea melcilor neajunşi la maturitate, aşa numitul “fond de parc”. Aveţi dreptate, în cuşti este ascuns ceva: zile de muncă şi speranţă în reuşită.

 3. mihai-craiova

  ai cui sunt acesti melci? cine a postat ? dupa cata ordine si curatenie e am fost tentat sa cred ca sunt ai dl biro, dar se pare ca altcineva i-a “furat” meseria!

 4. melcilor.ro

  La 65 kg de puiet de Aspersa pus in 13 “cuşti” se poate ţine ordine şi curăţenie. Deocamdată beciul este aspectuos, să vedem însă dacă acest sistem este şi eficient.
  Pe blogul melcilor nu poate posta decât Adminul. La posturile scrise de altcineva se face întotdeuna referire la autor. Pe cale de consecinţă postul este scris de Admin şi deci melcii şi poza îi aparţin.

 5. birven

  Admin nu poate fi pacalit pe plan profesional. Imediat a postat o fotografie de detaliu . Mai lipseste inca o fotografie (a obiectului principal ) a melcilor din cusca.
  Va multumesc.Cu stima,
  Birven

 6. birven

  Multumesc Admin.Arata forte bine.Hibernarea e sub control.
  Cu stima,
  Birven

 7. Daniel

  arata foarte bine spatiul :)

 8. Admin

  Potrivit şi pentru Moşu!

 9. Cristi C

  Asa hibernare sa tot ai. Dna Admin ne puteti da niste dimensiuni ale custilor si distanta dintre ele? Bineanteles cu acordul sotului. Multumim.

 10. melcilor.ro

  Vreţi să-mi furaţi patentul? Lădiţele pentru hibernare le-am construit din deşeuri şi resturi de plasă helitex. Nu au dimensiuni standard. Am lăsat între lădiţe o oarecare distanţă pentru circulaţia aerului. Nu am stat să măsor distanţa. Patentul îmi aparţine, soţul a fost doar executantul.

 11. Cristi C

  Aveti dreptate. Cred ca mai importanta este grosimea stratului de melci din custi. Cu tot respectul.


Lasa un comentariu #