O piaţă de melci din Franţa

Subiecte:
16 iunie 2010 · 23:01 · cresterea melcilor

In excursia sa Sergiu nu a uitat nici de melci. In Marsilia a fost in piaţa de de peşte şi printre tarabele pescarilor erau şi tarabe cu melci.

6 Raspunsuri Comenteaza #

 1. birven

  Domnule Sergiu, Cateva intrebari legate de piata din Franta : Cum este organizata piata ? Melcii sunt vii si retrasi in cochilie ? Sunt melcii din natura sau din ferme organizate ? Pretul de vanzare cu amanuntul si eventual daca stiti din ce categorii sociale fac parte vanzatorii ?
  Va multumesc.Cu stima,
  Birven

 2. sergiu tm

  Dle Birven,
  Piata era o piata de peste, unde pescarii isi vindeau atat minunatiile, dar si ciudateniile de pesti. Printre acestia am gasit o batrana care, pe langa sparanghel, vindea si melci aspersa muller (cei din plasa) si melcii ce se vad in ladita (cei mici si deschisi la culoare), care nu stiu ce fel de melci sunt. Melcii Aspersa erau neoperculati, se plimbau prin plasa femeii si mai mult ca sigur erau din natura. Cand m-a vazut ca filmez, batrana s-a suparat si s-a pus in fata camerei sa nu pot filma. Nu m-a lasat nici sa fotografiez dar am fentat-o. Ulterior am vorbit cu ginerele ei si mi-a spus ca nu este interesat sa achizitioneze melci si ca pretul cu care ii vindea soacra-sa era de 8 euro/kg.

 3. birven

  Scurt si la obiect. Va multumesc.
  Cu stima,
  Birven

 4. Cristian

  Astfel de situatii se intalnesc si in Spania.Melcii in marea majoritate a cazurilor provin din natura dar sunt persoane care detin mici ferme de melci si in loc sa-i vanda la 5.50eu kg prefera sa-i vana ei la un pret mai mare 8-9 eu kg depinzand de sezon.Nu stiu daca s-ar putea spune ca acesti crescatori de melci apartin unei categorii sociale, mai bine s-ar cataloga dupa cum dezvolta aceasta afacere.Deci ar fi:firme mari care detin o ferma si o fabrica de prelucrare(ex.HELIX GALICIA), ferme mai mici afiliate la cele mai mari (acestea le garanteaza preluarea melcilor si ca ,,bonus,, a afilierei, le pun la dispozitie materiale necesare la un pret destul de bun, melci de ,,o zi,, si consultanta gratis in tot acest timp), apoi cei ce detin ferme micute ce nu au o productie definita sau aproximata la luna, acestea majoritatea sunt concepute ca un venit extra (persoanele care le detin avand un loc de munca stabil) si care vand produsul prin restaurante, in piete sau la cei ce detin magazine de peşte si ultimii sunt cei ce culeg din natura si vand marfa pe unde pot.
  Dupa descriere par a fi culesi din natura si prin faptul ca nu v-a lasat sa filmati existind posibilitatea sa nu se fi deschis sezonul la melci.
  Cu speranta ca nu v-am plictisit cu comentariul meu, va transmit un calduros salut.

 5. Iepurasul Isteric

  piata 4 nu merge, e cumva ancistrus ?

 6. melcilor.ro

  Poate, nu mă pricep la specii de peşti.


Lasa un comentariu #