Vizită de lucru în Bulgaria

Subiecte:
12 mai 2010 · 14:57 · cresterea melcilor

Birven a venit cu propunerea ca întâlnirea anuală a crescătorilor de melci din 2010 să aibă loc după recoltarea melcilor, ca să avem cu ce ne lauda fiecare şi în acelaşi timp a propus ca locul de întâlnire să fie astfel ales încât să putem face şi o excursie de o zi la o mare fermă de creştere a melcilor din Bulgaria. Ce ziceţi de acestă propunere?

Eu ca de obicei am luat propunerea în serios şi împreună cu Sergiu am hotărât să mergem săptămâna aceasta în Bulgaria întro vizită de lucru şi să încercăm să tratăm organizarea excursiei din toamnă.

Şi ca să nu mergem chiar degeaba ne-am gândit să încercăm să cumpărăm şi ceva puiet de Aspersa Muller. Sunt şi alţi amatori de a cumpăra puiet? Dacă da, ne puteţi contacta pe e-mail sau telefonic până joi seara la orele 23. Plecare în Bulgaria va fi vineri la orele 5 dimineaţa.

Am încercat să găsesc puiet de o zi de Aspersa Muller în România, dar nu am reusit. Unul dintre cei mai vechi colaboratori ai blogului, deşi ştiu că a încercat să producă puiet în spaţiu închis nu ştiu de ce nu mi-a dat niciun răspuns la solicitarea mea. Să nu fi reuşit experimentul? Dragoş Nica susţinea la un moment dat că producerea puietului de Aspersa Muller este foarte greoaie şi foarte puţine firme din Franţa se ocupă de acest lucru. Să fie oare chiar aşa? Problema rămâne în studiu.

11 Raspunsuri Comenteaza #

 1. Mihaela

  Super idee. Asteptam vesti

 2. Mihaela

  Admin, nu ai primt mail-ul de la noi cu noua ferma?

 3. melcilor.ro

  Ba da, dar nu am avut timp să le pun pe blog.

 4. Madalin BR

  Din motive de servici nu pot parasi tara asa de usor.Deci as sugera sa se tina urmatorul simpozion tot in tara. Nu as vrea sa ratez aceasta reuniune. Multumesc pentru intelegere

 5. Birven

  Va doresc drum bun si succes .
  Cu stima,
  Birven

 6. nica dragos

  Legat de reproducerea lui aspersa in spatiu inchis. Dupa 7 ani de melci si vreo 4 de incercari cu repro pot spune clar ca functioneaza. Cel mai dificil este asigurarea umiditatii si sincronizarea depunerii pontei dar o data porniti sa depuna nu mai sunt probleme. Incubarea e o chestia simpla. Am incercat asa ceva in urma cu 3 saptamani si eclozionarea peste 90% pornind de la oua, in conditiile in care conditiile de eclozare au fost departe de cele optime. Deci e ok. acum sa vedem cat de repede o sa creasca in captivitate.

  Spor la treaba.

 7. birven

  Cum a fost in Bulgaria ? Ce ati constatat in legatura cu cresterea Helix Aspersa Muller ?
  Cu bine,
  Birven

 8. melcilor.ro

  Puţintică răbdare să primesc pozele de la Sergiu.

 9. Marksman

  Un lucru sa ne fie clar .Cine a reusit in Romania reproducerea in spatiu inchis nu va divulga nicicand secretele acestei tehnologii motivand ca a pierdut ani si bani cu acest lucru .

 10. nica dragos

  Domnule Rosu,

  Daca doriti date despre reproducerea in spatiu inchis va rog contactati-ma pe e-mail.

 11. sergiu tm

  Reproducerea melcului în spaţiu inchis se practica de ani, iar noi facem filozofia oului de melc…
  Hai să nu mai fim copii.
  Pa.


Lasa un comentariu #