Variantă de hibernare a melcilor Aspersa

Subiecte: ,
25 octombrie 2009 · 20:17 · cresterea melcilor

Am primit de la Mihaela şi Mădălin soluţia adoptată de ei pentru hibernarea melcilor în beci. După cum se poate observa din poze au amenajat un sistem de “pătuţuri” din plasă rabitz, peste care au pus o plasă cu ochiuri foarte mici şi pănuşe de porumb, adică un sistem “sandwich” asa cum a descris Eugen la simpozion. Înăuntru au montat 3 ventilatoare mari care funcţionează non stop.

Paturi de hibernare pentru melciPregatire pat de hibernare pentru melciAsezarea melcilorInchiderea plaselorPregatire pat de hibernare pentru melci

10 Raspunsuri Comenteaza #

 1. sergiu tm

  Nici la 5 stele nu găseşti aşa confort pentru hibernare. Aţi pregătit super tare această dificilă perioadă, a hibernării. Felicitări!
  Ai mei, s-au împrăştiat prin tot beciul, pe pereţi, pe tavan, peste tot. Nu au avut astâmpăr, dar acum s-au cam liniştit.
  Să ne auzim cu veşti bune la primăvară.

 2. nica dragos

  In principiu arata foarte bine. Incaperea pare uscata si nuvad urme de igrasie. Atentie insa la densitati. mi se pare putin prea mare mai ales in cazul matcii, mai ales ca daca mor cateva exemplare este posibil ca exitusul lor sa nu fie decaelat si exista riscul aparitiei unor morlatitati mari.
  Hibernare usoara!

 3. mihaela

  Intr-adevar, incaperea este uscata si bine aerisita. Ceea ce se vede pe rafturi este doar puiet, cei mari sunt in saculeti intr-un raft separat. Nu am pus mai mult de 200 de melci intr-un saculet de 40-50 cm, si i-am rasfirat. Speram la o mortalitate cat mai mica.
  Multumim pt incurajari.

 4. Birsan Eugen

  Cu respect dl Nica ce va face feciorasul?

 5. nica dragos

  Creste. Mersi. Dar noul membru al clanului Barsan :), cum se simte?

 6. Birsan Eugen

  Precum melcusorul dupa o ploaie de primavara

 7. sergiu tm

  La mulţi ani! Mihaela.
  Hibernare uşoară melcilor tăi.

 8. melcilor.ro

  La mulţi ani, Mihaela! Noroc cu Sergiu că ne-a adus aminte că astăzi este ziua ta.

 9. mihaela

  Multumesc frumos! Sarbatorim in primavara la noua ferma…


Lasa un comentariu #