Ferma lui Sergiu toamna

Subiecte:
27 septembrie 2009 · 20:47 · cresterea melcilor

Am primit de la Sergiu o mulţime de poze din care am selectat câteva.

Aşa arata ferma lui Sergiu înainte de cules

Puzderie de melci in septembrie
NocturnaRasfatati cu dovlecei

Culegerea puietului pentru hibernare în beci

Puiet cules pentru hibernare in beci

Sortarea puietului pentru hibernare

Sortarea puietului

4 Raspunsuri Comenteaza #

 1. nuti

  Doresc sa ma prezint
  Sunt Elena Taposu si am si eu o ferma de melc helix pomatia pe o suprafata de 1ha. in jud Brasov. si sunt interesata in modul in care faceti d-vs. hibernarea puietului cat si al celor maturi, si dece nu-i lasati in parcelele de crestere peste iarna.
  Pe ce suprafata aveti ferma? adica parcelele de crestere?
  Hibernarea puietului cum se face?
  Presupun ca aveti o experienta cu modul acesta de hibernare in beciuri?
  Nu este umiditate foarte mare?
  Puteti sa-mi spuneti ce procent moare dupa o hibrenare.
  In ce sunt depozitati puietii, la ce temperatura? si pe ce perioada. Pare foarte interesant dar vreau sa stiu cum va desfasurati d-vs. si ce tehnologie aplicati . Vanzarea celor maturi unde o faceti? si la ce pret?

  In speranta unei colaborari va stau la dispozitie 0722565556

 2. mihai-craiova

  incredibil! cati reproducatori ai avut pe mp? asta doar daca ala nu e tarcul in care i-ai pus pe cei pitici sa mai creasca, doar asa s-ar justifica densitatea! oricum felicitari si la mai mare! salutari din craiova!

 3. mihaela

  Felicitari Sergiu! Fantastic! Atatia melci intr-un singur loc nu am vazut niciodata! Chiar, vorba lui Mihai, cati reproducatori ai avut pe mp?Cata hrana iti consumau “piticii “intr-o saptamana?

 4. sergiu tm

  Mihai, pozele sunt trimise la admin demult, la începutul recoltării. Şi am spus că am lăsat să mai crească doar melcii sub dimensiunea bobului de porumb, media fiind a bobului de orez.
  Cu mâncarea m-au rupt în ultima perioadă a lunii august. Am mai spus că măcinam la fiecare drum cam 300-400 kg de boabe de porumb şi grâu, amestecate cu 100 kg carbonat de calciu, şi nu îmi ajungeau trei săptămâni, până la următorul drum la fermă.
  Ziceai că la la voi este foarte ieftin şi grâul, şi porumbul. Dacă poţi să-mi găseşti un furnizor la preţul la care mi-ai spus că se vinde la voi, m-ar interesa 3-4 tone de grâu şi 1-2 tone de porumb pentru la anul. Dă-mi doar de veste dacă ştii ceva.
  Salutări din Timişoara.


Lasa un comentariu #