Din activitatea fermierilor

Subiecte:
28 septembrie 2009 · 23:36 · cresterea melcilor

Tarcuri din ferma de melci Pomatia a lui Birven, însămânţate pe 15.08.2009, pregătite pentru primirea melcilor adulţi pentru operculare.
Tarc semănat cu rapita pe 15.08.09

Melci pregătiţi pentru operculare, introduşi în ţarcurile cu rapiţă

Melci Pomatia pregatiti pentru operculare

Melci Pomatia în estivaţie

Melci Pomatia in estivatie

17 Raspunsuri Comenteaza #

 1. sergiu tm

  Frumoasă vegetaţie. Cu am putea face oare să o păstrăm aşa tot timpul anului?
  Pe contur este plantat trifoi, sau este iarbă?
  Succes la operculare, dle. Birven. S-auzim numai de bine.

 2. birven

  Din pacate nu am reusit sa insamanteaz trifoi alb pe contur datorita faptului ca ,tractorul la arat nu a putut sa se apropie mai aproape de gard,iar sa dai cu harletul era foarte greu.Pamantul a fost foarte uscat in luna august 2009 si a ramas pirul din flora spontana.
  De asemena va doresc spor la treaba. Cu respect,
  Birven

 3. melcilor.ro

  La mulţi ani Birven! Multă sănătate şi la mulţi melci!

 4. birven

  Multumesc Admin.Cu stima,
  Birven

 5. adriana

  iti trimit o imbratisare calda care doresc sa-ti aduca ,,LA MULTI ANI !
  Ce mai faci tu si ce mai fac melcii tai ?
  adriana

 6. birven

  Multumesc Adriana. Toata ziua sunt la ferma,lucrez la conservarea ei pentru iarna si pregatesc terenul pentru primavara ( arat ,insamantat etc.)Melcii sunt adunati la un loc si astept opercularea lor.Au ce manca din belsug si sper sa intre la hibernare cum scrie la carte.Toate cele bune,
  Birven

 7. Dani

  Care este modul cel mai bun in care se poate realiza hibernarea a unui numar de aproximativ de cateva mii de melcisori pomatia care au iesit din oua pe la mijlocul luni august?
  Va multumesc anticipat!

 8. birven

  Pe ferma,unde au iesit din oua.Cu stima,
  Birven

 9. birven

  Pentru Sergiu tm : Ati reusit recoltarea melcilor in totalitate ? Cred ca pivnita e plina de rafturi cu melci ! Cu stima,
  Birven

 10. mihaela

  Buna ziua tuturor,
  Am o intrebare… Stie cineva cat poate fi pastrata faina de grau? Am gasit sa cumparam faina buna cu 60 bani/kg la cantitate mai mare. Cum s-o depozitam sa nu se strice? Cat putem s-o tinem? S-a mai intalnit cineva cu situatia aceasta?

 11. bogdan bt

  Salutari tuturor.Noi aproape am incheiat activitatea in ferma pe acest an.Am cules si am vandut melcii maturi,iar pe ceilalti i-am acoperit cu prima folie de ceolofan.Pe la inceputul lunii noiembrie vom pune si a doua folie si apoi asteptam primavara.

 12. sergiu tm

  Dle Birven,
  Nu am reuşit în totalitate recoltarea melcilor, pentru că în ultimele weekenduri nu am mai reuşit să mergem în Oltenia. La sfărşitul acestei săptămâni nu pot să mai amân, deşi sunt prins la Timişoara cu o grămadă de probleme. În domeniul în care practic (instalaţii de încălzire), aceasta este perioada critică, în care nu reuşeşti niciodată să-i mulţumeşti pe toţi cu promptitudinea cu care ai vrea.
  Din păcate, în beci am băgat melcii într-o densitate prea mare şi acum am emoţii până la primăvară. Şi nici nu mai pot umbla acum la ei să-i mai răresc.
  Numai bine vă doresc, şi dumneavoastră, şi prietenilor dvs.

 13. birven

  D-le Sergiu tm,
  Cu ocazia vizitei la ferma dvs.am vazut ca in solar ati insamantat rapita.Cat a crescut rapita pana in momentul introducerii puietului ? Acoperirea puietului in vegetatie din solar cu folie TNT ( trei randuri )se face in acelasi timp sau treptat (dupa temperatura din solar )? Intre folii ramane un vid pentru aerisire ?Melcul aspersa minima in timpul hibernarii trebuie sa se lipeasca neaparat de un obiect ( lemn,cocean etc )?Cu respect,
  Birven

 14. maria

  Bogdan poti sa-mi spui te rog unde si la ce pret ai vandut kg de melc?
  Cu multumiri,Maria.

 15. sergiu tm

  Dle. Birven,
  În momentul introducerii puietului în solar, rapiţa depăşise 40 cm. În momentul de faţă, rapiţa din solar este devorată. Începe să crească sfecla. În timpul hibernării, melcul din solar nu trebuie să se lipească de nici un obiect sau lemn. Dacă a făcut-o, puteţi să-l treceţi la pierderi. În beci este chiar indicat ca melcii să se lipească de orice obiecte, sau chiar unul de celălalt.
  Acoperirea puietului din solar eu o fac în acelaşi timp, cu toate foliile, dar numai după ce nu mai văd mişcare printre melci, adică după 1 decembrie. Pâna la această dată, la fiecare drum la fermă, scot din solar ce este mai mare şi-i bag la beci.

 16. birven

  Va multumesc d-le Sergiu tm.Cu stima,
  Birven

 17. adriana balana

  salutari tuturor, am terminat culesul melcilor si am reusit sa-i pun in beci . s-au inchis in proportie de 90 %, sper sa nu se mai trezeasca pana la primavara.
  atat eu cat si sotul meu suntem tare obositi dar …. o sa ne refacem cu palincuta de zalau.
  va imbratisez pe toti, adriana


Lasa un comentariu #