De ce blog şi nu site

Subiecte: ,
13 iulie 2009 · 0:09 · cresterea melcilor

Am ales pentru subiectul care mă pasionează: creşterea melcilor, varianta de blog si nu de site pentru facilitatea de intercomunicare între cel care scrie şi cititori.

Interactivitatea aia atât de specială a blogurilor, vorba lui Dan este dată de comentarii, care sunt foarte uşor de scris, iar asta din simplu motiv că nu e nevoie de un cont (ca pe “demodatele” forumuri) pentru a răspunde. Completezi un nume, un e-mail, eventual un site şi gata, poţi scrie.

Constat însă că în ultimul timp sunt tot mai puţine comentarii pe blog. Nu prezintă interes subiectul sau după cum spunea tot Dan – noi, ăştia care ne dăm pe bloguri (fie că scriem la rândul nostru bloguri, fie că doar citim), am devenit un fel de lupi singuratici, nu mai ştim sa interacţionăm, să comunicăm, sa schimbăm idei sau informaţii?

Comentați! Nu vă doare mâna. Dați un feedback celor pe care îi citiți. Se vor simți bine, se vor simți băgați în seamă și astfel, se vor simți obligați să scrie din ce în ce mai bine, se exprima Arhi întrun articol recent.

20 Raspunsuri Comenteaza #

 1. ludovic

  Subiectele sunt foarte interesante si de mult ajutor pt toata lumea, dupa cum vad eu problema este alta, nu toti melcarii la care le merge treaba dau sfaturi sau cer pareri iar cei care s-au intepat nu spun nimic. Eu am ajuns la concluzia ca la noi in tara inca mai functioneaza sistemul: daca eu am luat teapa sa primeasca si altul sau daca mie imi merge bine de ce sa-i mearga bine si la altu, aici fac exceptie cateva persoane care ajuta, deci in cateva cuvinte la multi le este frica de concurenta si multi sunt rai.

 2. sergiu tm

  Nu prea îmi dau seama în ce ar consta concurenţa între două (sau mai multe) ferme care cresc melci. Să ne gândim la un concurs de viteză între melcii de pe mai multe ferme? Cred că melcii olteneşti ar fi mai “fâşneţi” decât ceilalţi, ce zici Mihai? Lansăm o invitaţie la “Maratonul melcilor”? Să încep să caut sponsori? Încep preselecţia pe ferma mea, peste două săptămâni.

 3. ludovic

  Concurenta este in mintea persoanelor, asa se gandeste la noi .

 4. mihai-craiova

  m-as baga la maraton , dar ai mei sunt toti grasi!!!!!!!!!!!!!

 5. birven

  Daca se accepta şi maratonul lui Helix Pomatia, chiar in grup cu celelalte specii, voi participa si eu la concurs.
  Birven

 6. sergiu tm

  Super! Deja avem trei culoare ocupate. Dar mai sunt şi libere. Apoi să vezi concurenţă…

 7. cristian

  Poate sunt prea putini cei ce au reusit cu melci, iar cei ce au esuat sunt inca prea suparati sau sunt axati pe alt tip de afaceri.Si totusi cei ce nu au reusit cred ca au avut aceleasi probleme.

 8. sergiu tm

  Orice început este greu, dar şi oricare sfârşit este super… dureros.

 9. -+adrian

  Forumul are avantajul ca ordoneaza mai usor subiectele.

 10. melcilor.ro

  Nicio problemă, există şi aici o pagină cu lista subiectelor. Cine este interesat de un anumit subiect îl poate repera destul de uşor.

 11. melcilor.ro

  Aici te contazic, nu este chiar aşa, depinde la ce fel de sfârşit te referi.

 12. sergiu tm

  M-am referit la începutul şi la sfârşitul unei afaceri, unei idei, bineînţeles. Şi eu am la activ două astfel de eşecuri şi ştiu cum este. Au fost eşecuri pentru că, recunosc, nu am putut pune suflet şi nu a fost “dragoste la prima vedere”, aşa că am preferat să mă opresc. Şi când faci mai multe lucruri în paralel, ştii tu, Admin, cum este…

 13. melcilor.ro

  Mie îmi spui, ştiu chiar foarte bine! Anul trecut când m-am ocupat zi lumină de asistenţă tehnică la drumurile forestiere m-au cam părăsit melcii şi anul acesta graţie lui Eugen am refăcut o parte din “şeptel”.

 14. Maria

  Metoda aleasa este zic eu mai buna ! Pare mai aproape prin implicarea celor interesati. EU acum am descoperit ideea cu melcii, si recunosc ca sunt uimita si mai cu seama interesata. Succes !

 15. melcilor.ro

  Succes şi ţie la început de drum în blogging. Nu uita că şi melcul este un animal şi poate te inspiră pentru un post.

 16. Marius

  Domnilor asta da treaba. Ar fi bun un tutorial, sau cum vreti sa-i ziceti, despre cum si ce trebuie facut sa intri intr-o astfel de “cultura” intensiva. Treaba buna, imi place.

 17. dan

  Eu am avut o ferma de melci si zic ca am luat o mare teapa. Am depus si “suflet”, am facut totul cu mana mea, am respectat totul dupa tehnologie, dar nu am luat in calcul, nefiind testat la noi, adaptarea speciei la conditiile climaterice. Cred ca singura solutie ar fi ca pe timp de iarna sa fie protejati impotriva inghetului. In rest, totul e ok. Se inmultesc foarte bine, cresc foarte bine, dar iarna le pune capac. Mentionez ca este vorba de helix aspersa.
  Pentru cei interesati, le ofer informatiile din experienta mea.
  Toate cele bune.
  Dan

 18. sergiu tm

  Dan, cred că prima ta greşeală, şi cea mai mare, a fost aceea că ai “respectat totul după tehnologie”.
  Eu, în prima iarnă am încercat şase variante de hibernare. Nu am găsit-o pe a şaptea, căci aş fi testat-o şi pe aceea. În următoarea primăvară deja construiam beciul şi solarul, dar din păcate nu mai aveam decât 2500 reproducători din 22000. Şi nici prea mulţi bani nu mai aveam. Tot despre Helix Aspersa este vorba.
  Cred că ai renunţat la melci după prima iarnă, am dreptate?

 19. Local

  Sincer prefer blogul. Imi creeaza senzatia de intimitate si relationare mai apropiata cu posesorul.

 20. Alex Torino

  Am vazut comentariile voastre. 1. Forumul dupa mine e mai OK! 2. Mi-ar place sa fie o lista cu contactele de mess. si numere de telefon ai fermierilor de melci ca astfel sa se tina mai bine legaturile!


Lasa un comentariu #