Contraste

Subiecte: ,
7 iunie 2009 · 14:32 · cresterea melcilor

In vizita de lucru pe care am făcut-o în căutarea fermelor de melci viabile am străbătut mai multe judeţe. Din impresii de călătorie am selectat astăzi două poze:

Ce a mai rămas din siderurgia din Călan

Recunoaşteţi imaginea? Este de la Călan, acolo unde a fost amenajată prima fermă cu melci Helix Pomatia prin firma Alimenti Naturali din Timişoara în anul 2003. Ferma a înghiţit-o apa, nu a mai rămas nici urmă de ea, dar apa nu a reuşit să înghită cadrele din beton armat ale fostei noastre industrii comuniste. Imaginile sunt dezolante, mi-aminteşte de Dresda care a păstrat mult timp urmele bombardamentului anglo-american din cel de-al doilea război mondial ca obiectiv turistic. N-am putea şi noi să exploatăm vestigiile industriei comuniste ca obiective turistice?

Agroturism in jud.Harghita

In contrast cu prima, a doua imagine este un aranjament floral de la o pensiune din jud.Hărghita, unde este promovat mult turismul şi în special agroturismul şi unde am vizitat o superbă fermă de melci ecologică Helix Pomatia şi pot să afirm că nu este de loc o utopie să creşti melci în sistem bio. Dar despre asta data viitoare.

2 Raspunsuri Comenteaza #

  1. ecommerce

    ce diferenta intre cele 2 imagini ..;))

  2. Cosmetice

    Se pare ca atunci cand chiar vrei sa faci ceva viabil in Romanica ai si o mica sansa de reusita;)) ca cei din jud. Harghita


Lasa un comentariu #