A murit Pătru Pocăitu

29 iunie 2009 · 18:14 · cresterea melcilor

Poate mă întrebaţi cine este Pătru Pocăitu şi ce legătură are cu helicicultura. Aproape niciuna sau poate una singură: m-a ajutat să pun în funcţiune pastorul electric la ferma mea de melci, primit cu unele mici peripeţii tocmai din Spania. După ce am montat banda electrică pe plasa de împrejmuire a ţarcului şi am făcut legătura cu generatorul de impulsuri conform schemei electrice jucăria nu a vrut să funcţioneze şi cine se pricepea la toate în satul ăsta decât prietenul tuturor, Pătru Pocăitu. A venit, a citit schema electrică, a verificat ce era făcut în fermă, a spus că totul este OK, a ascultat apoi generatorul, i-a luat “pulsul” şi a pus verdictul “ăsta are ceva hibă în interior”. A desfăcut capacul şi întradevăr în interior era dezlipit un fir. A lipit firul şi jucăria funcţionează de atunci perfect. Ăsta era Pătru, omul priceput la toate: de se strica Skodiţa venea să o repare, de nu pornea Dacia venea să o pornescă, de nu funcţiona televizorul îl rezolva fără aparatura sofisticată în câteva minute, când mi s-a ars motorul săptămâna trecută la moara de preparat furajul pentru melci tot Pătru l-a bobinat. A fost un prieten drag pe care îl regret. S-a stins întro clipă. Nu a fost bolnav, sau poate nu a băgat în seamă boala, s-a culcat seara şi nu s-a mai trezit. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

7 Raspunsuri Comenteaza #

 1. andrei

  La pomana merita o salata de melci!

 2. fabryo

  Condoleante tie si familiei sale.

  Nu stiu ce se intampla zilele astea, parca-s prea multe decese…

 3. melcilor.ro

  La pocăiţi nu se face pomană.

 4. ludovic

  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

 5. Bogdan mihai

  Dumnezeu sa-l odihneasca.
  M-ar interesa daca ma poti ajuta cu informatii despre acel aparat (pastorul electric). De unde se procura, cit costa, daca se poate bricola ?
  Multumesc.
  Bogdan, tel: 0723818133

 6. melcilor.ro

  Sistemul antifugă melci format din pastor electric sau electrificator si o banda cu patru conductori montată pe plasa de împrejmuire a ţarcurilor de melci l-am procurat din Spania. Informaţii pe site-ul http://www.ionapel.com/caracoles.htm. Dacă Pătru ar fi mai trăit sigur mi-ar fi bricolat un electrificator.
  Pastorul electric este un generator de impulsuri electrice de înaltă tensiune (cca 10.000 V) şi intensitate mică pentru scurt timp, dar suficiente pentru îndepărtarea melcilor. Atingerea oricarui fir al gardului electric de către melci are ca efect instantaneu o descărcare a energiei electrice prin corpul acestuia, şocul electric generat forţându-l imediat să se retragă.

 7. Bogdan Mihai

  Va multumesc.
  O sa incerc sa-mi procur si eu unul.
  cu stima.


Lasa un comentariu #